Spelenderwijs

Logopediepraktijk Welbespraakt heeft veel materiaal in huis om kinderen spelenderwijs te behandelen. Wij vernieuwen dit materiaal regelmatig en vullen het aan. Zo beschikken wij over een mooi poppenhuis om situaties na te spelen, gebruiken wij dierfiguren in behandelingen en laten wij kinderen hun woordenschat vergroten met creatieve oefeningen etc.

Kinderen tussen 7 en 12 jaar zijn enthousiaste gebruikers van digitale media. Ze spelen spelletjes op de tablet, vinden op Internet hun eigen weg en weten niet beter dan dat er op school een interactief digibord hangt. Ook de logopedie gaat met deze ontwikkelingen mee en benut de kansen van de nieuwe media. Het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden tijdens onze behandelingen zoals logisch denken, stimulering van de woordenschat, leessnelheid etc. kan prima worden ondersteund met een speelse manier van leren.

Welbespraakt adviseert cliënten om gericht gebruik te maken van apps en sites. Wij hebben voor u een aantal nuttige apps (die wij zelf gebruiken in behandelingen) op een rij gezet om met uw kind uit te proberen: